Tutoriale Pian

Portativul muzical

Clapele pianului

Poziția notelor muzicale

Portativul muzical

Clapele pianului

Gama Do Major

Cheia FA

Notele în Cheia FA

Alterații muzicale

Notele ABCDEFG în Pop și Jazz

Liniuțele adiționale

Tonul și semitonul

Gamele Majore

Gamele minore

Arpegiul de la aeroport

Acorduri majore și minore

Ce sunt acordurile muzicale?

Răsturnările acordurilor

Cum descoperim acordurile?

Înlănțuirea lejeră a acordurilor

Recunoașterea rapidă a notelor

Game relative / tonalități surori

Cadranul tonal - compoziție

Sonorități de Halloween

Cursuri de pian:
O cale spre o dezvoltare echilibrată a emisferelor creierului

      

       Studiul pianului reprezintă unul dintre cele mai fascinante și benefice moduri prin care copiii și adulții pot explora lumea muzicii. Pe lângă bucuria și plăcerea de a interpreta piese muzicale, studiul pianului aduce cu sine o serie de avantaje cognitive și emoționale deosebite. 

            De-a lungul anilor, cercetările au demonstrat că acest instrument are un impact semnificativ asupra dezvoltării ambelor emisfere ale creierului, motivației și atenției.

Tutoriale de pian

         Cum dezvoltă studiul pianului ambele emisfere ale creierului?

lectii de pian

       În timpul cursurilor de pian, atenția elevilor este îndreptată atât spre latura tehnică și analitică a muzicii, cea care stimulează emisfera stângă a creierului (responsablă de materii precum: matematica și logica), cât și latura creativă și estetică, care activează emisfera dreaptă, responsabilă de exprimarea artistică și imaginație.

        Practic, în timp ce emisfera stângă coordonează mișcările mâinilor pe clape, emisfera dreaptă este responsabilă pentru percepția artistică și emotivă a muzicii. Prin antrenarea și coordonarea concomitentă a emisferelor, studiul pianului contribuie la dezvoltarea unei mai bune conectivități neuronale și la îmbunătățirea abilităților cognitive.

                  Rolul pianului în dezvoltarea atenției

         Și nu în cele din urmă, studiul pianului oferă o motivație puternică pentru elevi de a-și depăși limitele spre a atinge obiectivele propuse. Învățarea unui instrument necesită răbdare, concentrare și practică constantă, astfel elevul devenind mai atent asupra detaliilor și mai perseverent în fața provocărilor vieții. 

lectii de pian

      Așadar, așază-te comod pe scaunul pianului și explorează tainele acestuia! Într-o lume plină de distrageri, alege să te concentrezi pe prezent prin cursuri de pian și să te bucuri de fiecare notă și acord interpretat!